Torghatten og Brønnøysund

Her har me fortøyd båten.Skiltet ved vegen viste kor me skulle starta.Sigmund studerer omgivelsane.Utsikt mot Brønnøysund.Litt av nokon dimensjonar. Svein Åge og Atle i holet.

Atle på veg ned trappa til andre sida.Utsikt sørover.Eg og Sigmund .Slik ser det ut frå landsida .Dagen i dag skulle verta den første utforskardagen på denne turen. Målet vårt i dag var Torghatten. Kl.07.50 kasta me fortøyningane i Rørvik og sette kursen nordover. Sola skinte og temperaturen var ganske god. Me hadde vinden beint i mot, så noko segling vart det ikkje i dag heller.

I totida fortøyde me båten og tok fatt på ein tur på asfaltert veg i ca. 3 km. Det var godt å bevega seg etter så mange dagar i båt. Turen opp til holet i fjellet var ikkje så tung for oss fjellvante gutar, men det var ein del stigning og nokre trappetrinn ein måtte gå.

Det var litt spektakulert å gå gjennom holet. Det er større enn det ser ut  frå sjøen. Vi valgte å gå gjennom og tilbake til båten frå den andre sida. Det vart ein fin tur som me ikkje angra på at vi tok. Totalt gjekk me 10.5 km i dag, så me er fornøgde.

Siste etappen til Brønnøysund gjekk på ein liten time. I Brønnøysund er ein midt i Norge. Det er like langt til Nordkapp som det er til Lindesnes.

Totalt har me segla 46 nautiske mil i dag.

 

Annonser

En tanke om “Torghatten og Brønnøysund

  1. Jan ove

    Mange fine bilde. Ser at turen går som forventa. Kanskje litt lite vind for segling. God tur vidare.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *